De omgeving

Het departement de Creuse, genoemd naar de gelijknamige rivier, ligt in de Limousin. In dit groene en dun bevolkte gebied stromen ontelbare riviertjes door het landschap van heuvelen, houtwallen en bosschages. 

Het Creuse-dal is vastgelegd door menig impressionistisch schilder, zoals Monet. Er is zelfs een stroming naar genoemd: "de school van Crozant". Crozant is een lieflijk plaatsje op een rots boven de meanderende Creuse. Er staat een imposante ruïne.
Op korte afstand van de camping zijn er leuke uitstapjes te maken voor jong en oud. Naar picknick -en speelplaatsen bij een oude watermolen, of bij een oud klooster langs de petite Creuse, een vertakking van de Creuse.
Het meer van Sidialles waar je een bootje kunt huren en heerlijk kunt zwemmen is niet ver. Net zomin als de zwemplekken met zandstrandjes bij "les trois lacs" met karakteristieke plaatsen als le Bourg d'hem en Anzème.
In Boussac is een prachtig kasteel, waar George Sand, weldoenster van Chopin, haar roman Jeanne schreef. 


Vanaf 1965 onderging het kasteel een uitgebreide en zorgvuldige restauratie en is het aangemerkt als een historisch monument.


In het kasteel is een doorlopende tentoonstelling van oude en hedendaagse wandtapijten uit de collectie van de beroemde Tapisserie d'Aubusson en zijn vele vertrekken te bewonderen, gemeubileerd en gedecoreerd in oude stijl.


Bij de Pierres Jaumâtres, op een steenworp afstand van Creuse Nature, liggen gigantische keien: mystiek uit de tijd van koning Arthur. Er is een spannend bomenklimpark. Montluçon ligt op 35 minuten rijden. Het biedt een leuk historisch stadscentrum en hypermarchés (megasupermarkt)Aubusson is wereldberoemd vanwege de wandtapijtweverijen. Er is een mooi en interessant museum en je kunt een dag door de stad wandelen aan de hand van een door de plaatselijke VVV uitgegeven handleiding die je alle highlights van Aubusson laat zien en beleven.

De plaats Ahun en het daar tegenaan gelegen le Moutier d'Ahun zijn een must. De kerk in le Moutier d'Ahun is een groot beeldhouwwerk: fascinerend. Vlakbij liggen Masgot, een klein dorpje met overal in het dorp beeldhouwwerken en Sous Parsat (alleen de naam al) met een fresco in het kerkje zoals je nog nooit gezien hebt. La Châtre, iets naar het noorden vanuit Boussac is een leuke middelgrote plaats in de stijl van de Indre, het buurdepartement van de Creuse.

Vanaf Creuse Nature is ook Oradour sur Glane, bekend monument uit de tweede wereldoorlog in een dag te bezoeken.
Voor liefhebbers van tuinen en moderne kunst is de Creuse een paradijs. Een aanraders zijn les Jardins de Drulon en natuurlijk het museum aan het meer van Vassivière.

Last but not least: Limoges. iets verder rijden, maar goed te doen voor een dagtrip. Limoges is bekend vanwege het porselein in allerlei creaties. Het is een echte Franse stad met een prachtig oud centrum, een "Lafayette" en tal van gezellige terrasjes en restaurantjes.
  


Naturistische busreis

Wilt u meer informatie over de muziekweek?

Klik HIER

Het weer in de Creuse

VIDEO 

CREUSE NATURE 2023


Bezoek onze FACEBOOK pagina en vind hem leuk
Creuse Nature

Centre de Vacances Naturiste

Els van Bercum en Reinier Geerlofs

1, Le Cheix (D15)

F-23600 Boussac-Bourg

France

GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


Tel: +33 (0)555 651801


       


Last update: 02-02-2023

     GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


Naturistencamping Naturisme.com
Camping naturiste Naturisme.com
Naturistcampsite Naturisme.com
Campingplatz FKK Naturisme.com

                                                        

Copyright ©. Creuse Nature. All Rights Reserved.