NATURISME & DANSEN

één worden met je / de NATUUR

Bennie Bartels over Farewell2Tango, Creuse Nature Boussac-Bourg, 30 juni -7 juli 2018

Dansen.

Deze week gaat niet om het aanleren van een techniek, maar om expressie van en in je eigen lijf, binnen je huidige mogelijkheden. Dans in de breedste zin van het woord, de fysieke taal, is onze bron. Muziek, omgeving en de ander spelen daarbij een belangrijke rol.

Naturisme.

Naakt gaat niet puur over naakt zijn. Voorop staat versterking van de verbinding tussen de natuur om je heen (environment) en je eigen natuur (binnenin). Hetzelfde streef ik na met deze Dans-week, overigens geheel gekleed. Zoeken naar je eigen beweging / natuur, gestript van moeten, conventies en veroordeling. Uitdagend spel, werk en plezier.

Twee workshops per dag.

Zo bouwen we op dit op. Vijf dagen lang één ’s-morgens en één ’s-middags, ongeveer anderhalf uur lang. Behalve de donderdag, die is vrij. Je tekent voor het geheel in, al is een keertje balen of iets belangrijker vinden geen probleem..

Eindpresentatie.

Daar werken we naar toe. Aan het einde van de week. Niet als doel op zich, maar als een eik-punt, om de Dans-week meer tot een geheel, één ervaring te maken. Ons publiek van vrienden en belangstellenden laten we meer ‘delen in’, dan ‘ons kunstje zien’.

Feldenkrais.

Aan het begin van elke dag, maar optioneel. Laat je in zo’n drie kwartier door een onderzoek naar een bepaald bewegingspatroon praten, waarin je aarding, adem, ondersteuning, connectie en energie concreet ervaren kunt. Neem waar, voel en lees jezelf in relatie tot de ander. Dat geeft energie, laat je voelen dat je meer kunt dan je denkt. Of zoals een deelnemer zei: “Het maakt mijn lichaam happy!”.

Bennie Bartels.

Opgegroeid op de boerderij: een leerzame, fysieke en creatieve omgeving. Daarna geleefd in de dans op professioneel niveau (internationaal) in alle vormen. Speciale liefde voor Argentijnse tango, de intimiteit van beweging en communicatie binnen de omarming van een koppel. Ook contact improvisatie, dagelijkse bewegingen, Martial Arts, arbeid, sport, uit je dak gaan en alles wat verder met bewegen te maken heeft. Ontleedt en leest beweging in zichzelf en bij anderen en werkt daardoor zeer persoonlijk en specifiek met mensen. Mateloos geboeid door choreografieën maken met amateurs en professionals, vanuit opdrachten, spel, techniek, onderzoek en de verdieping in dat wat ons beweegt - en niet welke bewegingen we moeten doen. Creëert altijd weer verassende en ontroerende resultaten.

  

Wilt u  zich opgeven of meer informatie over dansweek, muziekweek of jazzweek?

Klik HIER

Het weer in de Creuse

Creuse Nature Jazz

Bezoek onze FACEBOOK pagina en vind hem leukCreuse Nature

Centre de Vacances Naturiste

Els van Bercum en Reinier Geerlofs

Route de Bétête D15

F-23600 Boussac-Bourg

France

GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


Tel: +33 (0)555 651801


       Last update: 20-03-2018

     GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


naturistencamping
Camping naturiste
Naturistcampsite FKK
Campingplatz NATUSTAR

                                                        

Copyright © 2012. Creuse Nature. All Rights Reserved.