NATURISME & DANSEN

Movement theatre 13/07 – 20/07


De week gaat niet over het aanleren van een bepaalde dansstijl of passen, maar om vanuit je eigen fysieke en theatrale mogelijkheden, expressie, fysieke connectie en een bewegingstaal te ontdekken.

Theater, spel, contact improvisatie, tango, vloerwerk, Feldenkrais en dagelijkse bewegingen zijn vertrekpunten om vanuit heldere opdrachten mee te werken. Het is een mix van individueel en groepswerk.

Bennie Bartels : « Ik werk altijd vanuit een respect van ieders kunnen en grenzen doch zal het niet schuwen je een uitdaging aan te laten gaan. Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving staat voorop, alleen van daaruit kun je stappen maken en je eigen potentie en fysieke kunnen herontdekken. « 

FELDENKRAIS

ELKE OCHTEND starten we met een uur Feldenkrais, een FYSIEKE ONTDEKKINGSTOCHT (individueel) en het in kaart brengen van de ‘micro cosmos’ en de organisatie en werking van je eigen lijf. Je wordt hierbij door een serie oefeningen gesproken die een aardend en meditatief werken, je laten landen in je eigen lijf. Het creëert een gevoel van ruimte en eenheid en focus in jezelf, en maken een natuurlijke nieuwsgierigheid en onderzoekslust los. 

Feldenkrais is concreet en direct, leert je de taal van je eigen lijf te lezen, denkt niet in goed of fout maar in ervaring. Het helpt je de balans terug te vinden tussen hoofd en lijf, tussen doen en ervaren, tussen proces en doel.


Bennie is opgegroeid op de boerderij: een leerzame, fysieke en creatieve omgeving. Daarna geleefd in de dans op professioneel niveau (internationaal) in alle vormen. Speciale liefde voor Argentijnse tango, de intimiteit van beweging en communicatie binnen de omarming van een koppel. Ook contact improvisatie, dagelijkse bewegingen, Martial Arts, arbeid, sport, uit je dak gaan en alles wat verder met bewegen te maken heeft. Ontleedt en leest beweging in zichzelf en bij anderen en werkt daardoor zeer persoonlijk en specifiek met mensen. Mateloos geboeid door choreografieën maken met amateurs en professionals, vanuit opdrachten, spel, techniek, onderzoek en de verdieping in dat wat ons beweegt - en niet welke bewegingen we moeten doen. Creëert altijd weer verassende en ontroerende resultaten.

  

Wilt u  zich opgeven of meer informatie over dansweek, muziekweek of jazzweek?

Klik HIER

Het weer in de Creuse

Creuse Nature Jazz

Bezoek onze FACEBOOK pagina en vind hem leukCreuse Nature

Centre de Vacances Naturiste

Els van Bercum en Reinier Geerlofs

Route de Bétête D15

F-23600 Boussac-Bourg

France

GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


Tel: +33 (0)555 651801


       Last update: 24-7-2019

     GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


naturistencamping
Camping naturiste
Naturistcampsite FKK
Campingplatz NATUSTAR

                                                        

Copyright © 2012. Creuse Nature. All Rights Reserved.