Activiteiten overzicht

Creuse Nature is een rustige camping in een prachtige omgeving vol natuurschoon. We staan bekend om ons uitgebreide aanbod aan activiteiten voor jong en oud. De meeste activiteiten vinden plaats tijdens de schoolvakanties en vooral in de maanden juli en augustus. Ook in april, mei, juni, september en oktober is er een wisselend aanbod van massage, beeldhouwen, boogschieten, gezellige thema avonden en gezamenlijke maaltijden.

In de zomer is er 's woensdagsavonds een open podium waar iedereen muziek kan maken of toneelspelen. Vrijdagsavonds aan het meertje een oergezellig kampvuur met zingen en verhalen. De superspannende bosspelen voor de jeugd zijn beroemd.
Om heerlijk te ontspannen is er een hottub, de sauna, yoga, aquagym en je kan een weldadige massage nemen. Ook vissen in ons meertje is erg populair. In het hoogseizoen is er een dagelijks aanbod van wisselende activiteiten voor kinderen zoals circus, knutselen en voor onze jongste gasten een kleuterhalfuurtje. Voor de sportliefhebbers is er volleybal, voetbal, tafeltennis, jeu de boules en boogschieten onder leiding van een gediplomeerde leraar. In de nabije omgeving liggen twee mooie rustige golfbanen. Er zijn vanaf Creuse Nature prachtige wandelingen te maken en er kan goed gefietst worden. Je kunt ook meedoen aan unieke themaweken zoals een natuurweek en een Mahjongweek tijdens de voorjaarsvakantie, een belevingsweek half mei, een dansweek begin juli, een muziekweek half augustus, een wandelweek begin september en een jazzweek eind september.

Activiteiten overzicht 2018


Massage 1/4 - 15/10

Het gehele seizoen is er op Creuse Nature de gelegenheid je te laten masseren. Weldadig en heerlijk om je lijf tot rust te laten komen.
Natuurweek 29/4 – 6/5

Na de winter wil iedereen lekker naar buiten. Op Creuse Nature is het eind april volop voorjaar met temperaturen die oplopen tot 25°C. Ons bos heeft een blauw tapijt van boshyacintjes en 's ochtends wordt je wakker gemaakt door een koor van zingende vogels. In de vijver drijven grote bubbels kikkerdril, de fascinerende vuursalamanders kruipen te voorschijn en de hagedissen koesteren zich in de warme voorjaarszon. Van 29 april tot 6 mei is er een enthousiaste natuurgids op Creuse Nature. Je kan met hem mee op ontdekkingstocht. Elke dag een andere wandeling met bijzondere vogels en planten die je in Nederland nauwelijks meer ziet. Direct vanaf de camping, of iets verder weg bijvoorbeeld naar een heel oud meer met zeldzame planten en vogels. Ook laat hij je de vleermuizen op Creuse Nature horen en zien. Deelname aan de activiteiten van de natuurweek is gratis. Deze periode op Creuse Nature kamperen is een must voor elke natuurliefhebber en voor alle kinderen die zich voor de natuur interesseren!
Mah Jong 29/4 - 6/5

Mah Jong spelen met Harry en Lyda neemt een bijzondere plaats in op Creuse Nature. Na bijna 25 jaar is het een traditie geworden. In de eerste week van mei wordt er ‘s ochtends en ‘s middags in het restaurant gespeeld onder leiding van Harry en Lyda. Iedereen is welkom, beginnelingen en gevorderden. Deelname is gratis. Als je een spel hebt, neem dat dan vooral mee!
Sieraden maken 1/5 – 30/9

Elisabeth is gepassioneerd door kralen en heeft een groot aanbod aan de meest uiteenlopende en prachtige oude kralen. Volwassenen kunnen zelf een sieraad maken en kinderen kunnen de mooiste ketting van hun leven rijgen.
Belevingsweek 12/5 – 19/5

Ontdek en ervaar nieuwe kanten van jezelf met Leny Rusticus en Will Pleizier. Begin de dag met yoga. Doe mee aan creatieve activiteiten, ochtend-gewaar zijn, stilte wandelingen, massages, zweethutceremonies en verhalen bij het kampvuur. Het uiteindelijke programma wordt vastgesteld samen met de deelnemers. Deze week is een speels samen-zijn waarin ook veel ruimte is voor ontspanning, sauna en zwembad. Zes avonden geniet je van een heerlijk drie-gangen menu.
De activiteiten kosten 50 euro per persoon.

Verblijfskosten inclusief 6 x een drie gangen diner:
Deelnemers die met hun eigen tent, caravan of camper komen, exclusief toeristenbelasting 0,33 euro pppn
1 persoon 195 euro
2 personen 335 euro
Deelnemers die een accommodatie willen huren, exclusief toeristenbelasting 0,33 euro pppn
1 persoon 110 euro + de kosten van de huuraccommodatie
2 personen 200 euro + de kosten van de huuraccommodatie
Reservering via info@creuse-nature.com
Beeldhouwen 1/6 – 30/6 en 31/7 – 15/8

Een paar uur beeldhouwen onder de bezielende leiding van Betty in juni of Henk in augustus. Heb je altijd al eens willen proberen om iets uit steen te hakken? Dit is je kans! Deelname staat open voor beginners en gevorderden.
Fotograferen 11/6 – 2/7

Hoe werkt een diafragma, wat staat er op de lens van uw fototoestel, wat is scherptediepte, wat is nu een charge-coupled device en wat doet die nu precies en wat is de invloed van de sluitertijd? Wanneer gebruik je een flitser en hoe voorkom je rode ogen? Heb je een spiegelreflexcamera of een compactcamera, maar fotografeer je op de automatische stand? Dat is jammer, want jouw toestel kan veel meer en je kunt eenvoudig jouw camera beter leren kennen.
Op Creuse Nature beantwoordt Joop van Ditmarsch tussen 11 juni en 2 juli 2018 al jouw vragen tijdens een cursus van één dag. Van 09.00 tot 12.00 uur is er een theoretisch deel en ’s middags gaan we fotograferen.
De kosten voor de hele dag zijn € 15,00. Na de cursusdag is er een terugkom-moment. Dan bespreken wij de gemaakte foto’s en krijg je een afdruk van jouw beste foto op A4 formaat mee naar huis.Dansweek


In 2018 komt Bennie Bartels, bekend Tangoleraar en Feldenkrais begeleider, naar Creuse Nature. Hij leert je bewust bewegen voor een betere verbinding tussen lichaam en geest. Elke dag zijn er twee workshops, op basis van moderne dans, improvisatie, bewegingstheater en Argentijnse tango. Unieke locaties op en buiten de camping. Met gebruik van middelen zoals instrumenten, tekeningen, kostuums, jouw lichaam en stem.
 
Deelnemen? Klik hier!  
Kinderactiviteiten zomervakantie

Tijdens de zomervakantie zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Zoals, een voorleeshalfuurtje voor de allerkleinsten, kampvuur met gitaar en zingen, knutselen, spannende bosspelen, circus, zeepglijbaan. En natuurlijk voetbal, jeu de boules, ping pong en volleybal. Wekelijks een open podium!
Boogschieten 6/7 – 15/8

Ook dit jaar zal jong en oud onder deskundige leiding kunnen boogschieten op de speciale boogschietwei. Er is materiaal aanwezig: links- en rechtsogige bogen voor volwassenen, speciale bogen voor kinderen en uiteraard blazoenen en pijlen. Een fascinerende sport, op een fantastische plek. Er zijn al vele kampeerders zo enthousiast geraakt door het boogschieten op Creuse Nature dat ze in Nederland lid zijn geworden van een boogschietvereniging!
Planeten, sterren en meer! 21/7 – 10/8


Hugo is gek van het heelal en komt dit jaar weer naar Creuse Nature. Deze zomer organiseert hij allerlei activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals sterrenkijken met en zonder een professionele telescoop, 3d voorwerpen ontwerpen en laat het printen. Ook gaat hij met de kinderen zelgebouwde waterraketten afvuren en simpele robots bouwen. Ook voor de allerkleinsten bedenkt Hugo leuke knutselactiviteiten en hij begeleidt hen bij leuke proefjes: wat gebeurt er als je een mentos in een glas cola doet?
27 juli zal in het teken staan van de totale Maansverduistering. Vanaf ongeveer 19:14 wordt de Maan dan verduisterd en dit zou goed te zien moeten zijn, ook zonder telescoop.Aqua gym 14/7 – 11/8

Wat is er gezonder dan de dag te beginnen met ontspannen aquagym? Zes ochtenden per week met Ivanna lekker bewegen in het water op ritmische muziek. Alle spieren komen aan de beurt, je doet mee op je eigen niveau, deelname staat open voor iedereen. In het verwarmde binnenbad of meestal heerlijk in de ochtendzon in het buitenbad. Dit is het echte vakantiegevoel!
Circus 15/7 – 11/8

Welkom bij het circus. Vandaag zijn jullie geen gasten maar artiesten. Wie wordt de spreekstalmeester, de clown, een geweldige acrobaat ? Laat zien wat je kunt! De deelnemers maken een eigen spetterende circusvoorstelling voor hun hooggeëerd publiek! Een feest om nooit te vergeten.

Programma:
Zondag: Circusrondgang, kleine acties op de velden rond 19.00 uur
Maandag: Korte presentatie 13.00 uur en Circuscircuit 13.30 - 15.00 uur
Dinsdag: Circusworkshop 10.30 - 12.00 uur
Woensdag: Circusworkshop 10.30 - 12.00 uur, repetitie open podium 15.30 -17.00 uur

Yoga 21/7 – 11/8

Elk jaar is er gedurende verschillende weken yoga op Creuse Nature. Iedere ochtend om 9 uur bij het meertje indien het weer het toelaat en anders binnen. De yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen en voor elk niveau! Deelname is gratis.
Muziek week 11/8 - 18/8

Op een open plek in het bos van Creuse Nature, ingeklemd tussen akkers met goudkleurig graan. Samen spelen. In wisselende bezetting. Of samen zingen. Ook in kerkjes in de buurt. Onder vakkundige leiding van een uitstekende bandcoach en een ervaren dirigent. Dagelijks een paar uurtjes. Als je wilt, de hele dag door. Toewerkend naar drie presentaties aan het einde van de week. Ook jamsessies en workshops voor niet-deelnemers.
Goed te combineren met wandelen, fietsen, of wat maar past bij jouw idee van vakantie met familie of vrienden.
Reserveren: Klik hier! Wandelen met Els en Reinier 8/9 – 15/9

Wandelen kan altijd rond Creuse Nature. In de week van 8/9 – 15/9 gaan Reinier en Els zelf wandelen met gasten. De Creuse is een prachtig gebied om zeer afwisselende wandelingen te maken. Iedereen die dat leuk vindt kan met ons mee. Er zijn wandelingen op 9,10,11, 13 en 14 september. De wandelingen zijn tussen de 10 en 15 km. Sommige starten op de camping, voor enkele andere rijden we eerst een eindje naar het beginpunt. Deelnemen aan deze wandelingen is zonder kosten. Je moet goede wandelschoenen meenemen en een rugzakje voor de lunch.
Deze week kan je een arrangement nemen voor 195 euro voor 1 persoon of 335 voor 2 personen. Hierin is inbegrepen een kampeerplaats met electra van 8 tot 15 september en zes avonden -behalve woensdag- een drie gangen menu, exclusief drankjes en toeristenbelasting van 0,33 euro pppn. Deelnemers die een accomodatie willen huren betalen het restaurant arrangement, 90 euro per persoon, plus de huur van de accomodatie, reserveringskosten, drankjes en toeristenbelasting.
.
Creuse Nature Jazz 22/9 – 29/9

Van 22 tot 29 september Jazz in de Creuse. Alle informatie vind je op www.jazz-week.nl. Drie keer een prachtig concert met een heerlijke maaltijd voor 27,50 euro per avond, drie avonden voor 75 euro.
Het Jazz arrangement kost 283 euro. Hiervoor heb je 7 overnachtingen op een kampeerplaats met elektra en drie avonden een live concert met maaltijd, voor twee personen. De prijzen zijn exclusief drankjes en toeristenbelasting van 0,33 euro pppn.

Reserveren via info@creuse-nature.com.  

Wilt u  zich opgeven of meer informatie over dansweek, muziekweek of jazzweek?

Klik HIER

Het weer in de Creuse

Creuse Nature Jazz

Bezoek onze FACEBOOK pagina en vind hem leukCreuse Nature

Centre de Vacances Naturiste

Els van Bercum en Reinier Geerlofs

Route de Bétête D15

F-23600 Boussac-Bourg

France

GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


Tel: +33 (0)555 651801


       Last update: 20-03-2018

     GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


naturistencamping
Camping naturiste
Naturistcampsite FKK
Campingplatz NATUSTAR

                                                        

Copyright © 2012. Creuse Nature. All Rights Reserved.