Activiteiten overzicht

Creuse Nature is een rustige camping in een prachtige omgeving vol natuurschoon. We staan bekend om ons uitgebreide aanbod aan activiteiten voor jong en oud. De meeste activiteiten vinden plaats tijdens de schoolvakanties en vooral in de maanden juli en augustus. Ook in april, mei, juni en september is er een wisselend aanbod van massage, modeltekenen, gezellige thema avonden en gezamenlijke maaltijden.

In het hoogseizoen bieden we een dagelijks aanbod van activiteiten voor kinderen zoals circus, knutselen en voor onze jongste gasten een kleuterhalfuurtje. 's Woensdagsavonds is er een open podium waar iedereen muziek kan maken of toneelspelen. De superspannende bosspelen voor de jeugd zijn beroemd. Om heerlijk te ontspannen is er de hottub, de sauna, yoga en aquagym en natuurlijk de massages. Ook vissen in ons meertje is erg populair. Voor de sportliefhebbers is er volleybal, voetbal, tafeltennisen jeu de boules. In de nabije omgeving liggen twee mooie rustige golfbanen. Vanaf Creuse Nature kan je prachtige wandelingen en fietstochten maken. Je kunt ook meedoen aan unieke themaweken zoals een natuurweek in juni, een muziekweek half augustus en een wandelweek in september.

Activiteiten overzicht 2022

Massage 23/4 – 30/09

Het gehele seizoen is er op Creuse Nature de gelegenheid je te laten masseren. Weldadig en heerlijk om je lijf tot rust te laten komen.
Natuurweek 13/06 – 23-06

Na de winter wil iedereen lekker naar buiten. Op Creuse Nature is het eind april volop voorjaar met temperaturen die oplopen tot 25°C. Ons bos heeft een blauw tapijt van wilde boshyacintjes en 's ochtends wordt je wakker gemaakt door een koor van zingende vogels. In de vijver drijven grote bubbels kikkerdril, de fascinerende vuursalamanders kruipen te voorschijn en de hagedissen koesteren zich in de warme voorjaarszon. Van 25 april tot 9 mei is er een enthousiaste natuurgids op Creuse Nature. Je kan met hem mee op ontdekkingstocht. Elke dag een andere wandeling met bijzondere vogels en planten die je in Nederland nauwelijks meer ziet. Direct vanaf de camping, of iets verder weg bijvoorbeeld naar een heel oud meer met zeldzame planten en vogels. Ook laat hij je de vleermuizen op Creuse Nature horen en zien. Deelname aan de activiteiten van de natuurweek is gratis. Deze periode op Creuse Nature kamperen is een must voor elke natuurliefhebber en voor alle kinderen die zich voor de natuur interesseren!
Model tekenen 1/6 - 30/9

Waar is het makkelijker om een naaktmodel te tekenen dan op een naturistencamping ? De bijeenkomsten staan open voor beginners en voor gevorderden. Pierre is kunstschilder en tekenaar en onder zijn bezielende en deskundige begeleiding sta je versteld van je vorderingen.
Busreis 2/7 – 9/7

De busreis is op basis van half pension. Op de avond van aankomst staat het diner al klaar! Elke morgen is er een lekker ontbijtbuffet in het restaurant en ‘s avonds kan, samen met andere gasten van Creuse Nature, gesmuld worden van een heerlijk drie gangen menu. Met de touringcar worden twee halve en één dagtocht gemaakt tijdens de week. Daarnaast rijdt de bus op donderdagochtend naar de markt in Boussac met gezellig een kopje koffie op het terras van café des Sports. Er is volop tijd om te genieten van het campingleven, om te zwemmen, jeu de boules te spelen, heerlijk in de zon te liggen of een naaktwandeling over het terrein te maken.Kinderactiviteiten zomervakantie

Tijdens de zomervakantie zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. Zoals spannende bosspelen, circusatelier, een voorleeshalfuurtje voor de allerkleinsten, kampvuur met gitaar en zingen, knutselen, zeepglijbaan. En natuurlijk voetbal, jeu de boules, ping pong en volleybal. En wekelijks een open podium!
Aqua gym 17/7 – 12/8

Wat is er gezonder dan de dag te beginnen met ontspannen aquagym? Zes ochtenden per week met Ivanna en met Fabienne lekker bewegen in het water op ritmische muziek. Alle spieren komen aan de beurt, je doet mee op je eigen niveau, deelname staat open voor iedereen. In het verwarmde binnenbad of meestal heerlijk in de ochtendzon in het buitenbad. Dit is het echte vakantiegevoel!
Circus 13/7 – 24/8

Wie heeft er zin om mee te doen met het CIRCUS ? Wordt een acrobaat, of een goochelaar, een leeuwentemmer of jongleur. Alles kan in het circus, verleg je grenzen, leer jezelf beter kennen en maak vriendjes op de circus wei.

Programma:
Maandag: Parade over de Camping, wie gaat er mee? 0-99 jaar. kinderen tot 4 jaar met begeleiding.
Dinsdag tm vrijdag: 10:30 – 12:00 Circus 4-6-jaar.
Dinsdag tm vrijdag: 15:30 – 17:00 Circus 6-99 jaar.
Zaterdag: 10:30 – 12:00 Acrobatiek voor ouders en kinderen
Woensdag: Iedereen die wil laat zijn circuskunsten zien op het open podium bij het ronde gebouw.»


Muziek week 13/8 - 20/8

Op een open plek in het bos van Creuse Nature, tussen akkers met goudkleurig graan. Samen spelen. In wisselende bezetting. Of samen zingen. Ook in kerkjes in de buurt. Onder vakkundige leiding van een uitstekende bandcoach en een ervaren dirigent. Dagelijks een paar uurtjes. Als je wilt, de hele dag door. Toewerkend naar drie presentaties aan het einde van de week. Ook jamsessies en workshops voor niet-deelnemers.
Goed te combineren met wandelen, fietsen, of wat maar past bij jouw idee van vakantie met familie of vrienden.

Reserveren: Klik hier! Wandelen met Els en Reinier 3/9 – 10/9

In de week van 3/9 – 10/9 gaan Reinier en Els zelf wandelen met gasten. De Creuse is een prachtig gebied om zeer afwisselende wandelingen te maken. Iedereen die dat leuk vindt kan met ons mee. Er zijn wandelingen op 4, 5, 6, 8 en 9 september. De wandelingen zijn tussen de 10 en 15 km. Sommige starten op de camping, voor enkele andere rijden we eerst een eindje naar het beginpunt. Deelnemen aan deze wandelingen is zonder kosten. Je moet goede wandelschoenen meenemen en een rugzakje voor de lunch.
Deze week kan je een arrangement nemen voor 272,70 euro voor 1 persoon of 447 voor 2 personen. Hierin is inbegrepen een kampeerplaats met electra van 3 tot 10 september en zeven avonden een drie gangen menu. De prijs is exclusief drankjes, inclusief toeristenbelasting en reserveringskosten Deelnemers die een accomodatie willen huren betalen het restaurant arrangement, 140 euro per persoon, plus de huur van de accomodatie, reserveringskosten, drankjes en toeristenbelasting.  

Naturistische busreis

Wilt u meer informatie over de muziekweek?

Klik HIER

Het weer in de Creuse

Bezoek onze FACEBOOK pagina en vind hem leukCreuse Nature

Centre de Vacances Naturiste

Els van Bercum en Reinier Geerlofs

1, Le Cheix (D15)

F-23600 Boussac-Bourg

France

GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


Tel: +33 (0)555 651801


       


Last update: 16-01-2023

     GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


Naturistencamping Naturisme.com
Camping naturiste Naturisme.com
Naturistcampsite Naturisme.com
Campingplatz FKK Naturisme.com

                                                        

Copyright ©. Creuse Nature. All Rights Reserved.