Activiteiten overzicht

Creuse Nature is een rustige camping in een prachtige omgeving vol natuurschoon. We staan ook bekend om ons uitgebreide aanbod aan activiteiten voor jong en oud. De meeste activiteiten vinden plaats tijdens de schoolvakanties en vooral in de maanden juli en augustus. Ook in april, mei, juni, september en oktober is er een wisselend aanbod van massage, beeldhouwen, boogschieten, wijnproef avonden en gezellige gezamenlijke maaltijden.

In de zomer is er 's woensdagsavonds een open podium waar iedereen muziek kan maken of toneelspelen. Vrijdagsavonds aan het meertje een oergezellig kampvuur met zingen en verhalen. De de superspannende bosspelen voor de jeugd zijn inmiddels beroemd.
Om heerlijk te ontspannen is er een hottub, de sauna, yoga, aquagym en u kunt een weldadige massage nemen. Ook vissen in ons meertje is erg populair. In het hoogseizoen zijn er circusactiviteiten voor alle leeftijden, knutselactiviteiten en speciaal voor de jongsten ‘s avonds een kleuterhalfuurtje. Voor de sportliefhebbers is er volleybal, voetbal, tafeltennis, een jeu de boulestournooi en boogschieten onder leiding van een gediplomeerde leraar. In de nabije omgeving liggen twee mooie rustige golfbanen. Er zijn vanaf Creuse Nature prachtige wandelingen te maken en er kan goed gefietst worden. We organiseren een aantal themaweken zoals een natuurweek en een Mahjongweek in het voorjaar, een muziekweek half augustus, een wandelweek begin september, en een jazzweek eind september.

Activiteiten overzicht 2017


Fotografie cursus

Hoe werkt een diafragma, wat staat er op de lens van uw fototoestel, wat is scherptediepte, wat is nu een charge-coupled device en wat doet die nu precies en wat is de invloed van de sluitertijd? Wanneer gebruik je een flitser en hoe voorkom je rode ogen? Heeft u een Spiegelreflexcamera of een compactcamera, maar fotografeert u op de automatische stand? Dat is jammer, want uw toestel kan veel meer en u kunt snel uw camera beter leren kennen.

Op Creuse Nature beantwoord Joop van Ditmarsch tussen 11 juni en 2 juli 2018 al uw vragen tijdens een cursus van één dag. Van 09.00 tot 12.00 uur is er een theoretisch deel en ’s middags gaan wij in de praktijk fotograferen.
De kosten voor de hele dag zijn € 15,00. Na de cursusdag is er een terugkom-moment. Dan bespreken wij de gemaakte foto’s en krijgt u een afdruk van uw beste foto (naar het oordeel van de docent) op A4 formaat mee naar huis.Circus

Door de wereld trekt een klein circus. De enig echte Mr Poehaa, clown René, is dit Circus. Alles wat hij aanraakt verandert in circus. Een bezem wordt een vliegende viool, zeepbellen en stofdoeken en veertjes… alles vliegt! Als vanzelf ontstaat er een voorstelling: “Circus doe je zelf”, waarin het publiek zelf de hoofdrol speelt. Met strakke acrobatiek, poëtische koorddans, diabolo draaien, kogellopen en nog veel meer. De kinderen uit het publiek veranderen in grote circusartiesten. “Circus doe je zelf” is een circusvoorstelling zonder woorden, maar met veel muziek en beweging, waarin de verschillende circuskunsten zijn verpakt in een theatraal jasje. Deze voorstelling is ook heel geschikt als start van een circusproject waarbij de kinderen uiteindelijk zelf als artiest gaan optreden.


Programma
Zaterdag 29 juli: Circusrondgang van ons drieën , kleine actjes op de velden
Zondag 30 juli: Voorstelling
Maandag 31 juli: Circusworkshop
Dinsdag 1 augustus: Circusworkshop
Woensdag 2 augustus: CircusworkshopTekenen en schilderen

Samen met de kinderen aan de hand van een thema een tekening of schilderij maken. Muziek, bloemen, letters, dieren, onderwater , alles kan. Er wordt samen gewerkt aan één grote tekening waar de kinderen hun fantasie op los kunnen laten. Of kinderen maken samen een groot fantasie dier! Alles kan bij Lonneke!Mah Jongg

Mah Jong met Harry en Lyda. De beslissing om een naturistencamping over te nemen werd genomen aan onze keukentafel tijdens een van de vrijdagse Mah Jong avondjes met onze buren van destijds, Harry en Lyda. Daarom leek het ons leuk om op Creuse Nature een jaarlijkse Mah Jong week te organiseren voor iedereeen die Mah Jong speelt of dat wil leren. De eerste week vond plaats in 2010, toen we ons 15 jarig jubileum vierden. Het was een groot succes en jong en oud heeft genoten. Vanaf dat moment heeft het Mah Jong virus zich onder de kampeerders verspreid. Op elk moment van het jaar zijn er gasten Mah Jong aan het spelen. En de Mah Jong week is een echte traditie geworden.
Er wordt tijdens de week ‘s ochtends en ‘s middags in het restaurant gespeeld onder leiding van Harry en Lyda. Iedereen is welkom, beginnelingen en gevorderden. Deelname is gratis. Als je een spel hebt, neem dat dan vooral mee!Boogschieten

Ook dit jaar zal jong en ouder weer kunnen boogschieten op de speciale boogschietwei onder de deskundige leiding van Renée of Henk. Er is materiaal aanwezig: linkse- en rechtse bogen voor volwassenen, speciale bogen voor kinderen en uiteraard blazoenen en pijlen. Het is een fascinerende sport die elke keer dat er wordt geschoten op veel deelnemers mag rekenen. De plek is fantastisch: een hele wei met aan het eind een heuveltje waarvoor de bokken met doelpakken worden geplaatst. Er zijn al vele kampeerders zo enthousiast geraakt door het boogschieten op Creuse Nature dat ze in Nederland lid zijn geworden van een boogschietvereniging!Er op uit in de natuur

Na de winter wil iedereen lekker naar buiten. Op Creuse Nature is het eind april volop voorjaar met temperaturen die oplopen tot 25°C. Ons bos heeft een blauw tapijt van boshyacintjes en 's ochtends wordt je wakker gemaakt door een koor van zingende vogels. In de vijver drijven grote bubbels kikkerdril, de fascinerende vuursalamanders kruipen te voorschijn en de hagedissen koesteren zich in de warme voorjaarszon. Tijdens de voorjaarsvakantie kan je prachtige wandelingen maken. Direct vanaf de camping, of iets verder weg na een minuut of 20 rijden bijvoorbeeld naar het Europees beschermde Etang des Landes, een heel oud meer met zeldzame planten en vogels. Deze periode op Creuse Nature kamperen is een must voor elke natuurliefhebber en voor alle kinderen die zich voor de natuur interesseren!Massage

Het gehele seizoen is er op Creuse Nature de gelegenheid je te laten masseren. Weldadig en heerlijk om je lijf tot rust te laten komen.
Beeldhouwen

Een paar uur beeldhouwen onder de bezielende leiding van Betty of Henk. Heb je altijd al eens willen proberen om iets uit steen te hakken? Dit is je kans. Deelname staat open voor beginners en gevorderden.
Kinderactiviteiten

Tijdens de zomervakantie zijn er circusactiviteiten voor de jongere kinderen, workshops voor tieners, en circusateliers voor ouders en kinderen. Met natuurlijk een presentatie tijdens het open podium en voorstellingen op de camping. Vrijwel elke avond een voorleeshalfuurtje voor de allerkleinsten. Elke vrijdag kampvuur met gitaar en zingen. Knutselen voor de kleuters. Vilten voor iedereeen. Waterglijbaan en spannende bosspelen. Voetbal, jeu de boules, ping pong en volleybal.
Aqua gym

Zes ochtenden per week met Fabienne en Ivanna. Wat is er gezonder dan de dag te beginnen met ontspannen aquagym. Fabienne en Ivanna zijn zo enthousiast dat iedereen bijna wel naar het zwembad wordt toegetrokken. Lekker bewegen in het water op ritmische muziek onder leiding van professionals. Alle spieren komen aan de beurt, je beweegt op je eigen nivo, deelname staat open voor iedereen. In het verwarmde binnenbad of meestal heerlijk in de ochtendzon in het buitenbad. Dit is het echte vakantiegevoel!
Kennismaken met Zen meditatie

Regelmatige beoefening van zen meditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Deze korte kennismaking helpt je de regelmaat van zen beoefening in je leven in te bouwen.
In de voorjaarsvakantie kan je gratis 4 ochtenden anderhalf uur meedoen.
Sterren en meer

Hugo heeft een professionele telescoop en weet heel veel van de sterrenhemel. Met hem naar de sterren kijken is een belevenis die je niet gauw zal vergeten. Speciaal voorkinderen zijn er middagactiviteiten waarin een telescoop wordt gebouwd of een waterraket of een ruimterobot. 
Yoga

Elk jaar is er gedurende verschillende weken yoga op Creuse Nature. Vaak zijn er gasten die yogadocent zijn en voorstellen dat andere gasten elke morgen met hen mee kunnen doen als ze hun dagelijkse yoga-oefeningen doen. De yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen en voor elk niveau! Kijk op de activiteitenkalender voor de juiste data.
Vertelworkshops voor ouders en kinderen

…want ook jullie kunt leren, een goed verhaal te vertellen!
Hoe leuk is het, om samen met je kind een spannend verhaal te verzinnen, een totaal nieuw sprookje uit jullie duim te zuigen of een bijzonder, waargebeurd of vrolijk verhaal te maken.
En je zult merken; het is veel leuker en makkelijker dan je altijd gedacht had!
Iedere dag komt er een ander thema aan bod, we gaan werken met sprookjes, met attributen, met spullen die we eerst zelf gaan vinden in het bos, en nog veel meer. De workshops zijn los van elkaar te volgen, jullie kunt er ééntje doen of allemaal.
We vertellen de ontstane verhalen uiteraard aan elkaar en natuurlijk sluiten we wel af met een vertel-voorstelling op de open avond met heel veel publiek…
Wandelen

In de week van 2/9 – 9/9 gaan wij zelf (Reinier en Els) wandelen. We houden veel van wandelen en de Creuse is een prachtig gebied om zeer afwisselende wandelingen te maken. Iedereen die dat leuk vindt kan met ons mee. De eerste wandeling is op zondag de 3e september. De laatste op vrijdag de 8e september. De wandelingen zijn tussen de 10 en 15 km. Sommige starten op de camping, voor enkele andere rijden we eerst een eindje naar het beginpunt. Deelnemen aan deze wandelingen is zonder kosten. Je moet goede wandelschoenen meenemen en een rugzakje voor de lunch.
Wandelarrangement: in deze week kan je een arrangement nemen voor 290 euro. Hierin is inbegrepen een kampeerplaats met electra van 2 tot 9 september voor twee personen en zes avonden -behalve woensdag- een drie gangen menu voor twee personen.
.
Sieraden maken en kralen rijgen

In september Elisabeth workshops aan. Elisabeth is gepassioneerd door kralen en heeft een groot aanbod aan de meest uiteenlopende en prachtige oude kralen. Volwassenen kunnen zelf een sieraad maken en kinderen kunnen de mooiste ketting van hun leven rijgen.
Muziek week

Op een open plek in het bos van een 4* naturistenterrein, ingeklemd tussen akkers met goudkleurig graan… Samen spelen. In wisselende bezetting. Of samen zingen. Ook in kerkjes in de buurt. Onder vakkundige leiding van een uitstekende bandcoach en een ervaren dirigent. Dagelijks een paar uurtjes. Als je wilt, de hele dag door. Toewerkend naar drie presentaties aan het einde van de week. Ook jamsessies en workshops voor niet-deelnemers.
Goed te combineren met wandelen, fietsen, of wat maar past bij jouw idee van vakantie met familie of vrienden.

Lees meer . . . .Creuse Nature Jazz

Van 27 september tot en met 1 oktober Jazz in de Creuse. Bekijk het volledige programma op www.jazz-week.nl. Drie keer een prachtig concert met een heerlijke maaltijd voor 24,50 euro per avond, drie avonden voor 66 euro. Het Jazz arrangement kost 265 euro. Hiervoor heb je 7 overnachtingen op een kampeerplaats met elektra en drie avonden een live concert met maaltijd, voor twee personen.  

Bezoek onze FACEBOOK pagina en vind hem leuk


Het weer in de Creuse

Creuse Nature safaritenten

Stem op ons

Creuse Nature Jazz


Creuse Nature

Centre de Vacances Naturiste

Els van Bercum en Reinier Geerlofs

Route de Bétête D15

F-23600 Boussac - Bourge

France

GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


Tel: +33 (0)555 651801


       Last update: 09-01-2018

     GPS: 46.349107, 2.186283

of 46°20'57" 02°11'10"


naturistencamping
Camping naturiste
Naturistcampsite FKK
Campingplatz NATUSTAR

                                                        

Copyright © 2012. Creuse Nature. All Rights Reserved.